HTML

Online nyelvoktatás

Beck Hajnalka vagyok, a Lingvico egyik K+F kulcsembere.
A kutatás-fejlesztéshez elindítottam egy online nyelviskolát, a Lingvico Labort, ahol mindenfélét kipróbálok. A blogban ezekről a próbálkozásokról, pozitív és negatív tapasztalatokról írok.

Blogajánló

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>

Az online nyelvoktatás és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Címkék

ajánlatadás (1) anagramma generátor (1) árazás (1) autentikus anyagok (1) bbc (1) beszédkészség (1) betegség (1) blended learning (2) blogajánló (1) cebit (4) chat (2) copyright (1) dakota bölcsesség (1) deutsche welle (1) diploma (1) elhelyezkedési esély (1) email (1) e learning (1) e learning törzsasztal (1) e tanár (1) frankfurt airport (1) germanisztika (1) gyakorló feladatok (2) hallás utáni értés (4) hanganyag (2) hangos könyv (1) hangos magyarázat (1) hirdetés (2) iik düsseldorf (1) ingyenes anyagok (3) ingyenes szolgáltatás (1) interaktív tábla (1) interjú (2) internetes csapdák (2) internetes eszközök (9) internethasználat (1) internet mint tudástár (1) írás készség (2) jetzt.de (3) karácsonyi (1) képkeresők (1) képregény (1) képszerkesztők (2) keresztrejtvény (2) készség (1) készségfejlesztés (5) kirúgott nyelvtanár (1) kommunikációs eszközök (4) kontextusmotivált nyelvoktatas (1) kontextusmotivalt nyelvoktatas (1) learntec (11) lectra (1) lingvico (1) lingvico hirek (2) lingvico labor (7) linkgyűjtemény (2) live online nyelvoktatás (15) live online nyelvtanulás (2) marketing (1) mintafeladat (1) módszertan (3) németország (3) német nyelv (1) netwiewer akademie (1) nyelvoktató cd rom (1) nyelvtanítás videóval (2) nyelvtani magyarázatok (2) nyílt óra (3) olvasási (1) olvasott szöveg értése (3) online nyelvoktatás (6) online nyelvoktatas (1) online nyelvoktató rendszer (2) online olvasónapló (1) online tutoring journal (1) óradíj (1) paint képszerkesztő (1) pediaphon (2) podcast (1) programajánló (2) rádióműsor (1) rajzolótábla (1) raptivity (1) second life (1) sketchast (1) skype (1) szakcikk (1) személyes oktatás (1) szemléltetés (5) szógyakorlás (1) tananyagkészítés (1) tananyag megosztás (1) tananyag megosztas (1) tanítványszerzés (5) tanulótípus teszt (2) távoktatás (1) távoktatási anyagok (2) technika (1) telefonkonferencia (1) teletutor (3) üdvözlet (1) uj szolgaltatas (2) uni göttingen (1) vatera (1) videó (2) virtuális osztályterem (3) virtuális tábla (2) virtuális világ (1) volkshochschule (1) volkshoschschule (1) weblog (1) weboldalajánló (3) wikinews (1) wikipedia (2)

Linkblog

Olcsó húsnak híg a leve

2007.10.15. 16:16 :: BHajnal

Avagy mire jók az ingyenes nyelvgyakorlást igérő anyagok a neten?


 

A nyelvtanulók között igen elterjedt az, hogy a neten található ingyenes feladatokkal dolgoznak. A nyelvgyakorlás hasznos, de vajon össze lehet-e vetni az interneten kódorgó ilyen-olyan ingyenes feladatokat azzal, amiket egy online nyelvtanár készít nekünk pénzért? Mi az előnye az egyiknek és a másiknak? És mi a hátránya?

Vitathatatlan előny hogy minden feladat, amit az ember megold, fejleszti a nyelvtudást....Csak éppen megfigyelték, hogy a nyelvtanulók, ha maguk választhatják ki a gyakorlófeladataikat, akkor azt választják, amit amúgy is tudnak. Ez azt jelenti, hogy egyrészt becsapják magukat, másrészt nem fejlődnek, hisz a hiányosságok megmaradnak.

Ezen kívül tudni kell azt is, hogy ezek a feladatok önmagukban nem nyújtanak garanciát a nyelvtudás megszerzésére. Ugyanúgy nem, mint a nyelvkönyvek. Azokhoz is kell tanár! A számítógép és internet előtti korban a könyvtárakban lehetett őket ingyen elérni, mégsem tanult meg mindenki magától angolul vagy németül. Akkor is igénybe vették a nyelvtanárok segítségét.

A teljesen tanár nélküli – azaz szakmai irányítás nélküli - nyelvtanulás csak azoknál működik, akik vagy különleges nyelvérzékkel rendelkeznek, vagy különösen motiváltak. Egyébként nem!

Az internet adta lehetőségek sokkal többet érnek, ha szakember (esetünkben ugye a nyelvtanár) válogat közöttük és a tanuló képességeinek, tudásának, érdeklődésének megfelelően dolgozza fel őket.

Tudjátok, valahogy úgy van ez, mint a gyógyszerek. Tele velük a patika, de ha az ember maga válogat közöttük, akkor némelyik nem hogy nem használ, de még árt is. Viszont ha szakember írja elő őket, akkor segítenek.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ingyenes anyagok

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinenyelvoktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr51197037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása