HTML

Online nyelvoktatás

Beck Hajnalka vagyok, a Lingvico egyik K+F kulcsembere.
A kutatás-fejlesztéshez elindítottam egy online nyelviskolát, a Lingvico Labort, ahol mindenfélét kipróbálok. A blogban ezekről a próbálkozásokról, pozitív és negatív tapasztalatokról írok.

Blogajánló

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>

Az online nyelvoktatás és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Címkék

ajánlatadás (1) anagramma generátor (1) árazás (1) autentikus anyagok (1) bbc (1) beszédkészség (1) betegség (1) blended learning (2) blogajánló (1) cebit (4) chat (2) copyright (1) dakota bölcsesség (1) deutsche welle (1) diploma (1) elhelyezkedési esély (1) email (1) e learning (1) e learning törzsasztal (1) e tanár (1) frankfurt airport (1) germanisztika (1) gyakorló feladatok (2) hallás utáni értés (4) hanganyag (2) hangos könyv (1) hangos magyarázat (1) hirdetés (2) iik düsseldorf (1) ingyenes anyagok (3) ingyenes szolgáltatás (1) interaktív tábla (1) interjú (2) internetes csapdák (2) internetes eszközök (9) internethasználat (1) internet mint tudástár (1) írás készség (2) jetzt.de (3) karácsonyi (1) képkeresők (1) képregény (1) képszerkesztők (2) keresztrejtvény (2) készség (1) készségfejlesztés (5) kirúgott nyelvtanár (1) kommunikációs eszközök (4) kontextusmotivált nyelvoktatas (1) kontextusmotivalt nyelvoktatas (1) learntec (11) lectra (1) lingvico (1) lingvico hirek (2) lingvico labor (7) linkgyűjtemény (2) live online nyelvoktatás (15) live online nyelvtanulás (2) marketing (1) mintafeladat (1) módszertan (3) németország (3) német nyelv (1) netwiewer akademie (1) nyelvoktató cd rom (1) nyelvtanítás videóval (2) nyelvtani magyarázatok (2) nyílt óra (3) olvasási (1) olvasott szöveg értése (3) online nyelvoktatás (6) online nyelvoktatas (1) online nyelvoktató rendszer (2) online olvasónapló (1) online tutoring journal (1) óradíj (1) paint képszerkesztő (1) pediaphon (2) podcast (1) programajánló (2) rádióműsor (1) rajzolótábla (1) raptivity (1) second life (1) sketchast (1) skype (1) szakcikk (1) személyes oktatás (1) szemléltetés (5) szógyakorlás (1) tananyagkészítés (1) tananyag megosztás (1) tananyag megosztas (1) tanítványszerzés (5) tanulótípus teszt (2) távoktatás (1) távoktatási anyagok (2) technika (1) telefonkonferencia (1) teletutor (3) üdvözlet (1) uj szolgaltatas (2) uni göttingen (1) vatera (1) videó (2) virtuális osztályterem (3) virtuális tábla (2) virtuális világ (1) volkshochschule (1) volkshoschschule (1) weblog (1) weboldalajánló (3) wikinews (1) wikipedia (2)

Linkblog

Online olvasónapló

2008.05.22. 21:32 :: BHajnal

Előző bejegyzésemben arról írtam nektek, hogyan használom a Lingvicot a göttingeni egyetemen az óráim kiegészítéseként. Most elmesélem nektek, hogy itt Németországban már az általános iskolák alsó tagozatában is használják az internetet az iskolai oktatás háttértámogatására. 

A lányom, aki most harmadikos, osztályában a tanítónő nagy hangsúlyt fektet az olvasási kedv felébresztésére és ápolására. A gyerekek rendszeresen kapnak olyan házi feladatot, hogy abból a könyből, amelyik nekik tetszik, olvassanak 1-2-3 fejezetet, vagy akár az egészet. Rengeteg olyan könyv van, amelyik a 8-9-10 éves korosztálynak szól, így probléma csak azzal van, ha a kívánt könyvet valaki éppen kikölcsönözte a könyvtárból. 

Azt, hogy a gyerekek elolvasták-e a könyvet, amit választottak és ha igen, akkor mennyire értették meg, a tanítónő egy internetes platform segítségével tudja kontrollálni. A www.antolin.de oldalon iskolák és tanárok regisztrálhatnak egy igen méltányos éves díj fejében. A rendszerben számos ifjúsági könyv, regény, gyerekeknek szóló szakkönyv található, amelyekhez különböző feladatok, quizkérdések tartoznak. A gyerekeknek ezeket kell megoldani. Az eredményt a rendszer úgy tárolja, hogy mind a diák, mind a tanár láthatja. 

Az oldal ezenkívül műveket is ajánl, megadott témákban lehet keresni. A kiválasztott könyvnél megadja, hogy mennyire tetszett általában az olvasóknak, és azt is, hogy melyik korosztálynak ajánlott. Ez a funkció a szülőnek is segítség, hiszen ő is könnyen kiválaszthatja, milyen könyvet vegyen csemetéjének ajándékba. 

Én a lányomnak megvettem Erich Kästner „A  két Lotti” című regényét – természetesen németül. Az "Antolin" oldalán azonban arról értesültem, hogy a könyve még egyáltalán nem neki való, amin nagyon csodálkoztam. De aztán rájöttem, hogy miért..... A könyv tele van rengeteg német tájnyelvi kifejezéssel, régies szóval és komoly mondatszerkezetekkel, ami magyarul nem volt 8 évesen sem probléma, de németül bizony az. Az „Antolin” oldal nélkül elképzelhető, hogy még most is vitatkoznék a csemetémmel arról, hogy nehéz-e  a könyv, vagy sem.

Szólj hozzá!

Címkék: online olvasónapló

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinenyelvoktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr57483022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása