HTML

Online nyelvoktatás

Beck Hajnalka vagyok, a Lingvico egyik K+F kulcsembere.
A kutatás-fejlesztéshez elindítottam egy online nyelviskolát, a Lingvico Labort, ahol mindenfélét kipróbálok. A blogban ezekről a próbálkozásokról, pozitív és negatív tapasztalatokról írok.

Blogajánló

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>

Az online nyelvoktatás és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Címkék

ajánlatadás (1) anagramma generátor (1) árazás (1) autentikus anyagok (1) bbc (1) beszédkészség (1) betegség (1) blended learning (2) blogajánló (1) cebit (4) chat (2) copyright (1) dakota bölcsesség (1) deutsche welle (1) diploma (1) elhelyezkedési esély (1) email (1) e learning (1) e learning törzsasztal (1) e tanár (1) frankfurt airport (1) germanisztika (1) gyakorló feladatok (2) hallás utáni értés (4) hanganyag (2) hangos könyv (1) hangos magyarázat (1) hirdetés (2) iik düsseldorf (1) ingyenes anyagok (3) ingyenes szolgáltatás (1) interaktív tábla (1) interjú (2) internetes csapdák (2) internetes eszközök (9) internethasználat (1) internet mint tudástár (1) írás készség (2) jetzt.de (3) karácsonyi (1) képkeresők (1) képregény (1) képszerkesztők (2) keresztrejtvény (2) készség (1) készségfejlesztés (5) kirúgott nyelvtanár (1) kommunikációs eszközök (4) kontextusmotivált nyelvoktatas (1) kontextusmotivalt nyelvoktatas (1) learntec (11) lectra (1) lingvico (1) lingvico hirek (2) lingvico labor (7) linkgyűjtemény (2) live online nyelvoktatás (15) live online nyelvtanulás (2) marketing (1) mintafeladat (1) módszertan (3) németország (3) német nyelv (1) netwiewer akademie (1) nyelvoktató cd rom (1) nyelvtanítás videóval (2) nyelvtani magyarázatok (2) nyílt óra (3) olvasási (1) olvasott szöveg értése (3) online nyelvoktatás (6) online nyelvoktatas (1) online nyelvoktató rendszer (2) online olvasónapló (1) online tutoring journal (1) óradíj (1) paint képszerkesztő (1) pediaphon (2) podcast (1) programajánló (2) rádióműsor (1) rajzolótábla (1) raptivity (1) second life (1) sketchast (1) skype (1) szakcikk (1) személyes oktatás (1) szemléltetés (5) szógyakorlás (1) tananyagkészítés (1) tananyag megosztás (1) tananyag megosztas (1) tanítványszerzés (5) tanulótípus teszt (2) távoktatás (1) távoktatási anyagok (2) technika (1) telefonkonferencia (1) teletutor (3) üdvözlet (1) uj szolgaltatas (2) uni göttingen (1) vatera (1) videó (2) virtuális osztályterem (3) virtuális tábla (2) virtuális világ (1) volkshochschule (1) volkshoschschule (1) weblog (1) weboldalajánló (3) wikinews (1) wikipedia (2)

Linkblog

Köszöntő

2007.09.30. 19:44 :: BHajnal

Köszöntelek benneteket az új online nyelvoktatás blogon!

Régi olvasóim már ismernek, legalább a bejegyzéseim alapján, de talán akadnak újak, akik még nem – ezért bemutatkozom. Hogy a bemutatkozás régi olvasóimnak se legyen unalmas, elárulok egy-két olyan momentumot az életrajzomból, amikről még ők sem olvashattak.


Beck Hajnalka vagyok, Németországban élő német szakos tanár. Több mint két éve foglalkozom live-online nyelvoktatással. Tagja vagyok a Teletutoren Netzwerknek, rendszeresen látogatom a témával kapcsolatos konferenciákat (pl. Learntec) és fórumokat (pl. Forum Bildungstechnologie). Aktívan és rendszeresen részt veszek a különböző cégek által szervezett live-online tréninggel kapcsolatos továbbbképzéseken (Netucate, Daten+Dokumentation, Direkt Dialog, Time4you) és kurzusokon.

Mivel lehetőségem van arra, hogy itt Németországban személyesen is megismerkedjem az e-learning szakma kiválóságaival és véleményformálóival, én lettem a Lingvico kutatás-fejlesztés részlegének a fő hajtóereje, úgy is mondhatjuk, hogy K+F guruként tevékenykedem a cégen belül.

Jelenleg németet tanítok ugyan, de ezelőtt 17 évvel, egészen pontosan 1990-ben, a Budapesti Műszaki Egyetem Általános és Analitikai Kémiai Tanszékén, a folyadékkromatográfiás laborban  dolgoztam mint szorgalmas laboráns. Ez a tevékenységem annyiban hatott jelenlegi munkámra, hogy ott ismerkedtem meg a számítógéppel. (ez olyan régen volt – csak hogy el tudjátok képzelni – hogy a Word még egér nélkül működött...) Bizton állíthatom, hogy a labor nélkül most nem lennék semmiféle K+F guru egy internetes nyelvoktató portált fejlesztő cégnél, sőt azt is megkockáztatom, hogy a gépet se tudnám bekapcsolni, mint – sajnos – oly sok nyelvtanár.

A „Műegyetemen” a gépkezelésen kívül egy másik dolgot is megtanultam. Még pedig azt, hogy a megfelelő eljárás megtalálásához gyakran sok-sok kísérletre és próbálgatásra van szükség. Online nyelvtanárként is ezt teszem. Saját online nyelviskolámban , a Lingvico Laborban próbálgatom a legjobb és leghatékonyabb oktatási módokat – úgy, mint egy igazi laborban, csak fehér egerek  és vegyszeres oldatok helyett kedves és együttműködő tanítványaim segítenek abban, hogy sikerrel járjak. Ezért nagyon hálás vagyok nekik, és ezúton is köszönöm!!

Blogom pedig arról fog szólni, hogy hogyan telnek „laboros” mindennapjaim. Milyen problémáim vannak, milyen ötleteket próbálok ki éppen, adott esetben arról is, hogy mi az ami bosszant!

Olvassátok, és írjatok!


4 komment

Címkék: germanisztika learntec lingvico labor

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinenyelvoktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr66181732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monethorama 2007.09.30. 20:29:33

:)))
Elsőként írok,s ígérem: itt is igyekszem majd többször hozzászólni:)))

Matthias Rückel · http://www.realtime-collaboration.de 2007.10.04. 15:38:33

Ich kann zwar kein Wort lesen. Aber vielen Dank, dafür daß Sie meinen Blog erwähnt haben. (Ich Sie haben nur Gutes geschrieben) ;-)

BHajnal · http://www.onlinenyelvoktatas.blog.hu 2007.10.04. 15:57:14

Hallo Herr Rückel,

ich habe Ihren Blog erwähnt, weil ich ihn regelmäßig lese, daraus viel gelernt habe, und weil ich ihn auch Anderen nur empfehlen kann! :)

süti beállítások módosítása