HTML

Online nyelvoktatás

Beck Hajnalka vagyok, a Lingvico egyik K+F kulcsembere.
A kutatás-fejlesztéshez elindítottam egy online nyelviskolát, a Lingvico Labort, ahol mindenfélét kipróbálok. A blogban ezekről a próbálkozásokról, pozitív és negatív tapasztalatokról írok.

Blogajánló

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>

Az online nyelvoktatás és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Címkék

ajánlatadás (1) anagramma generátor (1) árazás (1) autentikus anyagok (1) bbc (1) beszédkészség (1) betegség (1) blended learning (2) blogajánló (1) cebit (4) chat (2) copyright (1) dakota bölcsesség (1) deutsche welle (1) diploma (1) elhelyezkedési esély (1) email (1) e learning (1) e learning törzsasztal (1) e tanár (1) frankfurt airport (1) germanisztika (1) gyakorló feladatok (2) hallás utáni értés (4) hanganyag (2) hangos könyv (1) hangos magyarázat (1) hirdetés (2) iik düsseldorf (1) ingyenes anyagok (3) ingyenes szolgáltatás (1) interaktív tábla (1) interjú (2) internetes csapdák (2) internetes eszközök (9) internethasználat (1) internet mint tudástár (1) írás készség (2) jetzt.de (3) karácsonyi (1) képkeresők (1) képregény (1) képszerkesztők (2) keresztrejtvény (2) készség (1) készségfejlesztés (5) kirúgott nyelvtanár (1) kommunikációs eszközök (4) kontextusmotivált nyelvoktatas (1) kontextusmotivalt nyelvoktatas (1) learntec (11) lectra (1) lingvico (1) lingvico hirek (2) lingvico labor (7) linkgyűjtemény (2) live online nyelvoktatás (15) live online nyelvtanulás (2) marketing (1) mintafeladat (1) módszertan (3) németország (3) német nyelv (1) netwiewer akademie (1) nyelvoktató cd rom (1) nyelvtanítás videóval (2) nyelvtani magyarázatok (2) nyílt óra (3) olvasási (1) olvasott szöveg értése (3) online nyelvoktatás (6) online nyelvoktatas (1) online nyelvoktató rendszer (2) online olvasónapló (1) online tutoring journal (1) óradíj (1) paint képszerkesztő (1) pediaphon (2) podcast (1) programajánló (2) rádióműsor (1) rajzolótábla (1) raptivity (1) second life (1) sketchast (1) skype (1) szakcikk (1) személyes oktatás (1) szemléltetés (5) szógyakorlás (1) tananyagkészítés (1) tananyag megosztás (1) tananyag megosztas (1) tanítványszerzés (5) tanulótípus teszt (2) távoktatás (1) távoktatási anyagok (2) technika (1) telefonkonferencia (1) teletutor (3) üdvözlet (1) uj szolgaltatas (2) uni göttingen (1) vatera (1) videó (2) virtuális osztályterem (3) virtuális tábla (2) virtuális világ (1) volkshochschule (1) volkshoschschule (1) weblog (1) weboldalajánló (3) wikinews (1) wikipedia (2)

Linkblog

Kommunikációs eszközök a neten a live-online nyelvoktatás szolgálatában - 4

2007.12.12. 14:16 :: BHajnal

Podcast

Manapság egyre több helyen találkozhattok ezzel a kifejezéssel, és nyelvtanárként azt mondhatom, hogy ez egy nagyon hasznos dolog.



A podcast ugyanis nem más, mint hanganyag, amelyet „adásidőn kívül” is meghallgathatunk. Azért az „adásidő” kifejezés, mert egy podcast anyag adott esetben egy rádióadáshoz hasonlítható, sőt, vannak kimondottan erre a műfajra szakosodott adók is, akik csupa ilyen „műsort” adnak. Vannak azonban teljesen magán készítésű podcastok is.

Ezeket a hangfájlokat minden probléma nélkül ellinkelhetitek a feladataitokba, így készítve hallás utáni értés feladatokat. Némely podcast minősége (nyelvileg és technikailag) akár meg is haladja a nyelvi CD-k minőségét. Persze a feladatot (ami a nyelvi CD-hez készen áll a könyvben) nektek kell megcsinálni, de itt megint azt mondom, amit szoktam: a Lingvicos feladatokat EGYSZER kell megcsinálni, utána végnélkül variálhatók és kombinálhatók egymással.

Podcastot (egyszerű hanganyagot)  ti is előállíthattok a gépeteken! Kell hozzá egy mikrofon, és ugye a gép. A windows startmenüjében a kellékeknél találjátok a számítógép saját hangrögzítőjét. Ezt megnyitjátok, ráklikkeltek a felvétel gombra – és már megy is a felvétel. Ezután elmentitek és ennyi. Tényleg nagyon egyszerű. Ha szerkeszteni szeretnétek az anyagot, akkor ajánlom nektek a netről ingyenesen letölthető Audacity programot, amelynek segítségével nem csak szerkeszteni lehet az anyagokat, hanem fel is lehet venni. (ha a gépetek hangrögzítője nem szimpatikus)

Alternatív megoldásként azt is megtehetitek, hogy tanítványotok házi feladat gyanánt kis podcastot készít és nektek elküldi!

Német nyelven a wikipediában egy külön bekezdést találtok a podcastok alkalmazásáról az idegennyelv tanításban, a következő linkeken pedig podcastok között válogathattok: Podcasts.de, itt meghallgathatjátok az éppen aktuális időjárás jelentést, angol nyelvű oldal a Podcast.net csakúgy, mint a Podcast.com.

Most már csak rajtatok múlik, hogyan használjátok őket!

2 komment

Címkék: podcast kommunikációs eszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinenyelvoktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr18261597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2008.02.26. 09:53:16

Egy hasznos podcast oldal angolt tanulóknak:
www.listen-to-english.com/
süti beállítások módosítása