HTML

Online nyelvoktatás

Beck Hajnalka vagyok, a Lingvico egyik K+F kulcsembere.
A kutatás-fejlesztéshez elindítottam egy online nyelviskolát, a Lingvico Labort, ahol mindenfélét kipróbálok. A blogban ezekről a próbálkozásokról, pozitív és negatív tapasztalatokról írok.

Blogajánló

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>

Az online nyelvoktatás és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Címkék

ajánlatadás (1) anagramma generátor (1) árazás (1) autentikus anyagok (1) bbc (1) beszédkészség (1) betegség (1) blended learning (2) blogajánló (1) cebit (4) chat (2) copyright (1) dakota bölcsesség (1) deutsche welle (1) diploma (1) elhelyezkedési esély (1) email (1) e learning (1) e learning törzsasztal (1) e tanár (1) frankfurt airport (1) germanisztika (1) gyakorló feladatok (2) hallás utáni értés (4) hanganyag (2) hangos könyv (1) hangos magyarázat (1) hirdetés (2) iik düsseldorf (1) ingyenes anyagok (3) ingyenes szolgáltatás (1) interaktív tábla (1) interjú (2) internetes csapdák (2) internetes eszközök (9) internethasználat (1) internet mint tudástár (1) írás készség (2) jetzt.de (3) karácsonyi (1) képkeresők (1) képregény (1) képszerkesztők (2) keresztrejtvény (2) készség (1) készségfejlesztés (5) kirúgott nyelvtanár (1) kommunikációs eszközök (4) kontextusmotivált nyelvoktatas (1) kontextusmotivalt nyelvoktatas (1) learntec (11) lectra (1) lingvico (1) lingvico hirek (2) lingvico labor (7) linkgyűjtemény (2) live online nyelvoktatás (15) live online nyelvtanulás (2) marketing (1) mintafeladat (1) módszertan (3) németország (3) német nyelv (1) netwiewer akademie (1) nyelvoktató cd rom (1) nyelvtanítás videóval (2) nyelvtani magyarázatok (2) nyílt óra (3) olvasási (1) olvasott szöveg értése (3) online nyelvoktatas (1) online nyelvoktatás (6) online nyelvoktató rendszer (2) online olvasónapló (1) online tutoring journal (1) óradíj (1) paint képszerkesztő (1) pediaphon (2) podcast (1) programajánló (2) rádióműsor (1) rajzolótábla (1) raptivity (1) second life (1) sketchast (1) skype (1) szakcikk (1) személyes oktatás (1) szemléltetés (5) szógyakorlás (1) tananyagkészítés (1) tananyag megosztás (1) tananyag megosztas (1) tanítványszerzés (5) tanulótípus teszt (2) távoktatás (1) távoktatási anyagok (2) technika (1) telefonkonferencia (1) teletutor (3) üdvözlet (1) uj szolgaltatas (2) uni göttingen (1) vatera (1) videó (2) virtuális osztályterem (3) virtuális tábla (2) virtuális világ (1) volkshochschule (1) volkshoschschule (1) weblog (1) weboldalajánló (3) wikinews (1) wikipedia (2)

Linkblog

Mikor nő rá egy telefon az ember fülére?

2007.10.11. 21:10 :: BHajnal

Például akkor, ha a gyerek lekente pillanatragasztóval! Vagy ha az ember elfoglalt vállalkozó! Esetleg live-online oktatással foglalkozó nyelvtanár, aki éppen egy telefonkonferencián vesz részt.

Én – gondolom kitaláltátok – az utóbbi kategóriába tartozom. Életem első telefonos konferencáját tudom a hátam mögött. Mit mondjak, érdekes élmény volt!

Gyanútlanul hívtam be a Time4you cég által megadott linket. Előtte természetesen lelkiismeretesen leellenőriztem, hogy alkalmas-e a gépem a virtuális osztálytermük futtatására, és miután megkaptam a „az Ön gépének konfigurációja megfelelő” jelzést, beléptem a jelszóval, amit kaptam.

A szokásos nyitófólián egy szöveg állt: „klikkeljen a telefonra”, és egy kép. Én pedig klikkeltem. A telefonra. A képen. És persze nem történt semmi. Kétségbe esve kerestem, hogy most mire kell tulajdonképpen klikkelnem, vagy hol van a kapcsolódási pont? Láttam a moderátorok fotóját, a többi résztvevőt, és a chatet – de nem értettem, hogy hogyan fogom őket hallani is? Jó pár perces kétségbeesett kutatás után felfedeztem a kérdéses telefonszimbólumot a virtuális osztályterem felső sarkában......
 
Nos, miután ráleltem, rá is klikkeltem, amire felugrott egy ablak: „ Mi most felhívjuk Önt a következő számon 0565133.... Biztos, hogy ezt akarja?” Mérlegeltem, hogy akarom-e, aztán bezártam az egészet! De így meg nem voltam kapcsolatban a csapattal. Úgyhogy megint ráklikkeltem a telefonra, és – egy életem, egy halálom – megnyomtam az „Igen, biztosan ezt akarom” gombot, aztán vártam, hogy mi lesz.

Az lett, hogy csörgött a telefonunk. Felvettem, de körülbelül úgy, mint drága nagymamám, mikor közel 80 éves korában bekötötték hozzájuk – félve néztem a kagylót.... A vonalban rengetegen voltak. Szó szerint. Majdnem 20 ember egyszerre. A moderátor sorban üdvözölte a belépőket, én meg félve hallgattam. Aztán megszólaltam, hogy „Halló...??”. Mire jött a válasz, „Ki van ott?” – erre én: „Én vagyok, Frau Beck...” És innen már sínen voltam. A moderátor ugyanis Herr Rückel volt, aki pár napja a blogomat is megtisztelte egy hozzászólással. Kedvesen üdvözölt, és megnyugtatott, hogy nem én vagyok az egyetlen a résztvevők között, aki először vesz részt telefonos konferencián.

És innentől kezdve jó bő egy órán keresztül a telefon a fülemen lógott.....A karom elzsibbadt, a fülem megfájdult, és csak kitekeredve tudtam fél kézzel gépelni a chatbe, ha arra volt szükség. De maga az előadás érdekes volt.

Ja, hogy mi volt a téma? A virtuális világok.

2 komment

Címkék: virtuális világ telefonkonferencia virtuális osztályterem

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinenyelvoktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr98193801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monethorama 2007.10.11. 21:41:06

Nekem egy nagyon "földhözragadt" kérdésem lenne: a telefonköltséget ilyenkor te állod?

BHajnal 2007.10.12. 07:11:51

Szia!

Nem, hiszen ők hívnak. Szép is lenne...:)) Bár olyan csomagunk van, hogy vezetékes számot ingyen hívhatunk az országon belül, de a telefonkonferenciákat a hívó fizeti. (vagy neki is XXL csomagja van) *hihi*
süti beállítások módosítása