HTML

Online nyelvoktatás

Beck Hajnalka vagyok, a Lingvico egyik K+F kulcsembere.
A kutatás-fejlesztéshez elindítottam egy online nyelviskolát, a Lingvico Labort, ahol mindenfélét kipróbálok. A blogban ezekről a próbálkozásokról, pozitív és negatív tapasztalatokról írok.

Blogajánló

Blended learning az elméletben és a gyakorlatban, avagy mi ez, mire jó, hogyan csinálják mások, tanári és üzleti szemmel. Tovább a blogra >>

Az online nyelvoktatás és a blog támogatója:

Hirdetés

Hirdessen az interneten 20 Ft-tól!
Jelenjen meg mindazoknak, akik a neten az Ön termékét vagy szolgáltatását keresik, már 20 Ft/kattintás-i áron.

Címkék

ajánlatadás (1) anagramma generátor (1) árazás (1) autentikus anyagok (1) bbc (1) beszédkészség (1) betegség (1) blended learning (2) blogajánló (1) cebit (4) chat (2) copyright (1) dakota bölcsesség (1) deutsche welle (1) diploma (1) elhelyezkedési esély (1) email (1) e learning (1) e learning törzsasztal (1) e tanár (1) frankfurt airport (1) germanisztika (1) gyakorló feladatok (2) hallás utáni értés (4) hanganyag (2) hangos könyv (1) hangos magyarázat (1) hirdetés (2) iik düsseldorf (1) ingyenes anyagok (3) ingyenes szolgáltatás (1) interaktív tábla (1) interjú (2) internetes csapdák (2) internetes eszközök (9) internethasználat (1) internet mint tudástár (1) írás készség (2) jetzt.de (3) karácsonyi (1) képkeresők (1) képregény (1) képszerkesztők (2) keresztrejtvény (2) készség (1) készségfejlesztés (5) kirúgott nyelvtanár (1) kommunikációs eszközök (4) kontextusmotivált nyelvoktatas (1) kontextusmotivalt nyelvoktatas (1) learntec (11) lectra (1) lingvico (1) lingvico hirek (2) lingvico labor (7) linkgyűjtemény (2) live online nyelvoktatás (15) live online nyelvtanulás (2) marketing (1) mintafeladat (1) módszertan (3) németország (3) német nyelv (1) netwiewer akademie (1) nyelvoktató cd rom (1) nyelvtanítás videóval (2) nyelvtani magyarázatok (2) nyílt óra (3) olvasási (1) olvasott szöveg értése (3) online nyelvoktatás (6) online nyelvoktatas (1) online nyelvoktató rendszer (2) online olvasónapló (1) online tutoring journal (1) óradíj (1) paint képszerkesztő (1) pediaphon (2) podcast (1) programajánló (2) rádióműsor (1) rajzolótábla (1) raptivity (1) second life (1) sketchast (1) skype (1) szakcikk (1) személyes oktatás (1) szemléltetés (5) szógyakorlás (1) tananyagkészítés (1) tananyag megosztás (1) tananyag megosztas (1) tanítványszerzés (5) tanulótípus teszt (2) távoktatás (1) távoktatási anyagok (2) technika (1) telefonkonferencia (1) teletutor (3) üdvözlet (1) uj szolgaltatas (2) uni göttingen (1) vatera (1) videó (2) virtuális osztályterem (3) virtuális tábla (2) virtuális világ (1) volkshochschule (1) volkshoschschule (1) weblog (1) weboldalajánló (3) wikinews (1) wikipedia (2)

Linkblog

Nyelvoktató CD-Rom gyerekeknek

2008.01.27. 17:40 :: BHajnal

Internetes fórumokat böngészve égnek álló hajjal regisztráltam, hogy  a kismamák között újabban érdekes nyelvtanulási/nyelvoktatási divat terjed! Na, nem ők akarnak tanulni.... csemetéikből szeretnének már lehetőleg az első osztályra nyelvtudort faragni. A „diákok” 1-2-3 éves gyerekek, a „tanár” a televízió.


Igen, nem tévedés! A televízió! A módszer pedig a következőképpen működik:  Ültessük le a gyereket naponta 1 (2, 3!!) órára a televízió elé, állítsunk be egy szimpatikus mesecsatornát és mehet a menet. 3 éven belül gyermekünk kiváló kiejtéssel és nyelvtannal fogja beszélni az angolt. A módszer hívei szerint legalábbis. Szerintem meg nem.

Én inkább az aktív  tanulásban hiszek. Persze ezt is lehet úgy művelni, hogy érdekes legyen. Ebben támogatja az angoltanulás iránt érdeklődő gyerekek szüleit és persze a gyerekeket az Auralog cég Tell me more Kids nyelvoktató CD-Rom sorozata.

A gyerekek egy izgalmas, interaktív mesevilágban kalandozva, aktívan sajátíthatják el az angol nyelv alapjait. A szép, figyelemfelkeltő, gyerekek ízléséhez alakított grafikát két interaktív kísérő egészíti ki. A gyerekek elkészíthetik saját „alteregójukat”, amelynek segítségével a menüpontok között mozoghatnak.

A játékos külső mögött komoly módszertani háttér áll, és komoly technika! A programba például modern hangfelismerő rendszer van installálva, amely felveszi a tanuló által kiejtett szavakat, visszajátsza és megmutatja, mennyire tért el a helyes kiejtéstől. Természetesen ez is a gyerekekhez mérten történik. Ha a kiejtés tökéletes volt, akkor egy mókus felszalad egy fenyőfa tetejére, a programban az interaktív kísérő pedig hangosan is megdicséri a gyermeket.

Őszintén megmondom, hogy kinőttem a gyerekkorból, de ez a program még engem is megfogott, a lányomat pedig alig lehet felállítani előle. Persze, ez is képernyőn fut! Csak a lányom nem 2 éves, a tanulás pedig tudatos – és ennek ellenére, vagy ezzel együtt azonban nagyon hatékony.

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvoktató cd rom

A bejegyzés trackback címe:

http://onlinenyelvoktatas.blog.hu/api/trackback/id/tr83313728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.